• +90 212 664 64 50

ÜRÜN

Sac Demir

Baklavalı Sac

Sac Demir

Baklavalı Sac Nedir?

Baklavalı Sac olarak tabir edilen baklava desenleriyle formlanmış ürünlerdir.

Baklavalı saclar düz siyah saclara bir alternatif olarak tasarlanmıştır. Pek çok kullanım alanı olan baklavalı sac, sık sık basamaklarda tercih edilir. Kullanım alanının yaygın olmasının yanı sıra en çok merdiven basamaklarda tercih edilmesinin en önemli nedeni tırtıklı yüzeyi yardımıyla insanların kayıp düşmesini engelleme özelliğidir. Baklavalı sacın bir diğer önemli üstünlük ise düz siyah saclar ile mukavemet dayanıklılığı bakımından karşılaştırıldığında daha dayanıklı olduğunun gözlenmesidir.

Baklavalı saclar kişilerin isteklerine göre boyutsal değişiklikler gösterebilir. Bunların yanı sıra dünyada genel olarak kabul edilen bazı standartlar vardır. Bu standartlara göre üretilen ürünler kaliteleri ve dayanıklıkları bakımından diğer saclardan ayrılır ve müşteri memnuniyeti sağlar.

Bu standartlardan kısaca bahsedecek olursak, sacların et kalınlığı 0,50 mm. ve 1.00 mm. aralığında olması gereklidir. Uzunluğu 1000 mm ile 12.000 mm aralığında olabilir. Ayrıca bu müşterilerin ihtiyaçlarına göre 20,00 mm ölçülerine kadar çıkabilir.

Baklava desenli sacların kullanım alanları, diğer saclarla aşağı yukarı aynıdır. Depo ve ambarların dış cephe kaplamalarında, evlerde, garajlarda, otomotiv sektöründe vb. birçok alanda kullanılmaktadır.

Desenli Sac

Sac Demir

Desenli Sac nedir?

Düz plaka olarak imal edilmiş yassı mamul sacların yüzeylerine verilen çıkıntılı figürler desen adı verilir. Sac yüzeyine işlendiği için sac “desenli sac” adı ile anılır. Sıcak üretilmiş sacların yüzeylerine verilen desenler, gözyaşı damla sac deseni, baklava deseni veya çeta sac olarak ifade edilir. Sıcak halde haddelenen saclar kalıplarından geçirilerek üretilir.Düz plaka olarak imal edilen sacların soğuk şekillendirme ile, kiremit desenli sac, trapez desenli sac, piramit baskılı sac olarak imal edilenleri de vardır. Bunların desenleri form kalıplarında verilir.Yine aynı şekilde soğuk şekillendirme delme kalıpları ile imal edilerek verilen desenler vardır, bunlar delikli sac veya genişletilmiş sacolarak ifade edilir.

Boyalı Sac

Sac Demir

Boyalı Sac Nedir?

Soğuk olarak haddelenerek sac haline getirilen ürünlerin galvanizle kaplanması ve polyester boya ile renklendirilmesi ile oluşan ürüne, boyalı sac denir. Bu işlemde polyester boyanın haricinde zaman zaman PVDF, poliüretan ve plastisol gibi farklı boya kalitelerinin de kullanıldığı bilinmektedir.

Çelik veya benzeri alaşımların şekillendirilmesinde kullanılan farklı yöntemler vardır. Ancak soğuk haddeleme, özellikle yüzey kalitesinden dolayı bunlar arasında öne çıkar. Soğuk haddeleme ile elde edilen saclar, direkt olarak kullanılabileceği gibi farklı işlemlerden geçirilerek de kullanılır. Özellikle korozyon riskinin tamamen ortadan kalkması için galvaniz kaplama, bu noktada sıklıkla yapılan işlemlerden birisidir. Bunun yanında estetik kaygıların cevaplanması için söz konusu ürünlerin farklı renklere boyanması söz konusudur. İşte tüm bunların ardından ortaya çıkan ürün, boyalı sac olarak isimlendirilir.

Günümüzde boyalı sacın kullanım alanları her geçen gün biraz daha artmaktadır. Kullanımının kolay olması, kısa sürede istenen sonuçların alınması gibi nedenler, boyalı saclara olan ilgiyi arttırmış durumdadır.

Gözyaşı Damlası Levha Sac

Sac Demir

Gözyaşı Damlası Levha Sac

Gözyaşı desenli levha sac, sıcak haddelenmiş ürünlerin desen silindirleri ya da kalıpları arasından geçirilerek estetik ve dayanıklılık kazandırılmış halidir. Bu desenleme işleminde sacın kimyasında bir değişiklik olmamasıyla beraber ağırlığı da artmaz ya da azalmaz.

Sıcak haddelenmiş yarı mamul ürünün desenli kalıplar arasından geçerken bir yüzü kabartılarak gözyaşı desenlerine sahip olurken diğer yüzü düz kalır. Kullanılırken de sırt kısmı yani desenli kısmı görünen tarafta kalır. Gözyaşı damlası levha sac ticari olarak gözyaşı desenli sac ya da çeta sac olarak da adlandırılır.

Bu isimlerini desen kalıpları aracılığıyla kavuştuğu damlaya benzeyen iki ucu da sivri motiflerinden alır. Bu desenler sayesinde yüzey direnci artar ve dekoratif bir görünüm kazanır. Birçok amaç için güvenli ve uzun ömürlü kullanım sağlayan yassı çelik çeşidinin et kalınlığı genellikle 1.5 mm ile 15.00 mm aralığında olur. Gözyaşı damlası levha sac boyutları müşterinin ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenmekle beraber dünya standartlarına göre de 900 mm ile 2000 mm genişliklerinde üretilir.

Dünya genelinde deseninin kazandırdığı güzellik ve direnç nedeniyle oldukça tercih edilen bir yassı çelik ürünüdür. Diğer tüm çelik ürünler gibi gözyaşı damlası levha sac nedir, nerelerde kullanılır, nasıl sipariş verilir sorularının cevaplarını bu sayfada bulabilirsiniz. Kanaat Demir firması 45 yıllık tecrübesi ve profesyonel ekip arkadaşlarıyla tüm ihtiyaçlarınıza uygun desenli ya da düz sac çeşitlerini stoklarında bulundurur. Sac ve diğer yapı malzemesi ihtiyaçlarınız için tüm ürünleri inceleyerek sipariş verebilirsiniz.

Alüminyum sac

Sac Demir

Alüminyum sac Nedir?

Alüminyum sac, haddeleme tekniği kullanılarak Alüminyumdan elde edilen ürünlere adı verilir. Metal sektörünün en önemli ürünlerinden biri olan sacların ince ve kalın olmasına göre ismi farklıdır. Bu bağlamda ince saclara sac denirken kalın saclara da plaka adı verilmektedir. Alüminyum saclar, atmosferik korozyona karşı olabildiğince dayanıklıdır. Bu özellikleri yardımıyla de biçim alması olabildiğince basittir.

Alüminyumun temel özelliğinden kaynaklanan elektrik ve ısı faktörü saclarda da benzer biçimde görülmektedir. İşlevsel açıdan oldukça yetenekli olan bu sacların görsel açıdan da kaliteli olmasından söz edilebilir. Bu nedenle de dekoratif kaplamalarda Alüminyum saclar farklı alanlarda kullanılmaktadır. Kaynak konusu ile ilgili en uygun olsa da mekanik özellikleri düşük bir üründür.

Alüminyum levhaları yanlış alanlarda kullanılması makine parçalarının aşınmasına neden olmaktadır. Alüminyum levha ya da plaka alırken maruz kalacağı koşullar göre İdeal Alüminyum alaşımına karar vermek gerekir.

Alüminyum, mükemmel işlene bilirlik özellikleri olan hafif, gümüşi, paslanmaya karşı dirençli bir metaldir—oksijen ve silisyumdan sonra en çok rastlanan (en çok bilinen) elementtir.

Alüminyum doğada yalnızca bileşik olarak bulunur. Bu metalin üretimi için temel madde boksittir (Alüminyum taşı)ki bu kireç taşının ve silikat kayalarının hava etkileriyle aşınması sonucu oluşan ve yüksek oranda (sık sık %50’nin üzerinde) A12O3 (Alüminyum boksit) içeren bir üründür.

Saf Alüminyum düşük dayanıklılıkta bir malzemedir. Belirgin olarak yüksek dayanıklılık nitelikleri—göreli olarak yüksek gerinim dayanımı (gerile bilirlik) ve esneklik limitleri ile beraber—makul alaşım bileşenleri eklenerek elde edilebilir. Alüminyum alaşım malzemeleri “doğal olarak sert” ve “ısıl prosedür görebilir” (heat-treatable) malzemeler olarak sınıflandırılmaktadır.

Ama ilk önce “neden Alüminyum” sorusu üzerinde durulmalıdır. Alternatif ürünler, bilhassa P-20 gibi bir dizi çelik, H13 tool steel ve paslanmaz çelik, ilaveten çoğu kez berilyum içeren bakır temelli (copper Based) alaşımlar parça (alet) ve kalıp programlarında kullanılmaktadır. Bunlar, yüksek dayanıklılık ve yıpranmaya karşı direnç, ve bakır alaşımlar halinde da ısıl iletkenlik sağlamaktadırlar. Ama hiçbir malzeme belirli bir uygulama için istek edilen özelliklerin bütününe sahip değildir; alternatif malzemeler de bu duruma istisna değillerdir ki bunlar, ağır, genelde daha az işlenebilir (makinede) ve çelik örnek olarak da zayıf ısıl geçirgenliği sahiptirler.

Dört kat daha çok ısıl faktörliğe sahiptir. Bu, kalıp prosedürlerinde gereken soğuma devresini azaltır ve parça çarpıklığına/ bozulmasına (distortion) neden olan mahalli sıcak noktaları en aza indirir. Alüminyum ilaveten daha az dizayn ve makine işlemesi gerektiren daha kolay soğutma sistemlerinin tasarlanmasına imkân sağlar.

Hafiftir. Alüminyum, aşağı yukarı olarak çeliğin üçte biri oranında yoğunluğa sahiptir. Bu durum, takımların ve kalıpların kullanımını kolaylaştırır; daha düşük atalet (inertia) bundan dolayı kalıpların daha süratli açılıp kapanmasını sağlar. Ayrıca, hafif ağırlıktaki aletlerle yapılan prosedür daha az baskı aşınmasına neden olur, ki bu bakım ve aksama süresini kısaltır. Bu faydalar bilhassa geniş takım ve kalıplara dairdir.

Daha çabucak makinede işlenebilir ve parlatılabilir. Alüminyum alaşımın niteliğine bağlı olarak çeliğe oranla üç ila on kat daha süratli işlene bilirlik (makinede) mümkün olabilir. Bu, bilhassa derin oyukları olan geniş kalıpların üretilmesi için gereken zamanı kısaltır.

Yüksek elektrik faktörü gösterir. Bu, çeliğe oranla daha düşük erime noktası ile beraber, çeliğe oranla dört-beş kat yüksek bir hızda kullanılmasına imkân tanır.

Bu yarlar vasıtası ile, bir Alüminyum üreticisinin hesaplarına göre kalıp programlarında Alüminyum kullanmak kalıp üretiminde çeliğe oranla %30 oranında maliyeti düşürmektedir—ki şayet parça üretim devre süresi ve bundan dolayı artan verimlilik de hesaba katılırsa bu rakam %40’a çıkar.

Çeliğin üstünlük sağladığı bir alan yüzey sertliğidir. Bazı programlarda—sıradan (conventional) plastik kalıbı içine alanlar gibi—“Base” Alüminyum yüzey makul niteliklere sahiptir. Bununla beraber, daha yüksek yıpranma direnci gerektiren durumlarda, hard anodizing veya nikel kaplama gibi yüzey programları neticesinde Alüminyum yüzey sertlik seviyeleri çeliğinkine yaklaşır.

Takım ve kalıp malzemelerinin içinde çalışması gereken bir dizi değişik koşul olduğu için, bu muhtelif ihtiyaçları karşılamak üzere değişik Alüminyum alaşım ve menev prosedüre kombinasyonları tasarlanmıştır. Hem döküm hem de haddelenmiş ürünler geniş bir yelpazedeki kalınlık, genişlik ve uzunluklarda mevcuttur. Her ürün tipinin uygulama ihtiyaçlarına göre tasarlanmış çok özel nitelikleri bulunmaktadır.


Kaz Ayağı Sac

Sac Demir

Kaz Ayağı Sac

Kültivatör toprağı devirmeden işleyen alete verilen isimdir. Genelde tarım işleri ile uğraşanların bildikleri ve sık bir şekilde kullandıkları bir alettir. Oldukça kullanışlı ve işleri kolaylaştıran aletler arasında yer almaktadır. Genel görevleri Toprağı kabartmak, havalandırmak, kesekleri parçalamak gibi işlemlerde kullanılmaktadır. İşleyici kısımları ise kültivatör ayağı ve uç demirden oluşur. Kullanım durumuna göre ise ayak çeşitleri ve uç demirleri değişmektedir.